Вважається, що з цього дня закінчується тепла і сонячна половина року, природа починає активно готуватися до зими. Осіннє рівнодення також впливає і на людей, тому щоб закликати в своє життя удачу і здоров'я варто цього дня дотримуватися деяких правил.

 Здоров'я на першому місці. У період спадаючого Місяця за станом організму важливо стежити особливо пильно. У понеділок, 23 вересня, радимо правильно харчуватися, відмовитися від шкідливих продуктів і приділити увагу спорту.

Згодом ніч буде збільшуватися, а світловий день скорочуватися, а значить нам доведеться їсти більше свіжих овочів і фруктів.
 
Відмовтеся від зайвого. У день рівнодення небажано брати гроші в борг, потурати своїм примхам або повертатися до шкідливих звичок.
 
Ваша діяльність повинна бути конструктивною і націленою на те, щоб позбутися від того, що заважає вам бути щасливим, наприклад, від зайвої ваги або Інтернет-залежності. Енергія цього дня допоможе подолати перешкоду.
 
Закінчуйте справи, пов'язані з теплим сезоном.  Саме час заховати в ящик купальники і закінчити садово-городні роботи. Разом з тим важливо підготуватися до зими, дістати тепле взуття і светри.
 
Ніякого смутку! Всім відомо, що ближче до грудня у нас знижується загальний тонус. Психологи відзначають, що підняти собі настрій можна за допомогою хороших фільмів і серіалів, чашки гарячого какао і улюбленої книги.
 
Так, скоро гуляти на вулиці стане прохолодно, але у вас з'явиться час, щоб насолодитися затишним вечором вдома разом з близькими.