В Рівненській області на трасі Київ - Чоп, пікетували аграрії. Протестували проти продажу землі іноземцям. Близько сотні фермерів зібрались у Корецькому районі. Озброїлись плакатами.

Від села Головниця, Корецького району - і у напрямку Рівного. Вздовж двох кілометрів трасою Київ - Чоп, вишикувались фермери з Рівне нщини. Вимагають не продавати землю іноземцям.

Є побоювання, що на на українській землі будемо вже не власниками землі. Бо у нас всі люди, що живуть у селах мають землю, отримали її з колгоспів. А тепер вони можуть стати вже не власниками, - говорить фермер Володимир Кутуза.

Акція була мирною. Дорогу фермери не перекривали. Таким чином намагались привернути увагу громадськості, Президента України та Уряду, до проблем впровадження ринку землі і висловити своє бачення земельної реформи.

Продаж він буде, але хотілось щоб так як у інших країнах - можна було цю землю купити для простого аграрника, селянина, - каже учасник акції Сергій Мельничук.

Подібні акції сьогодні пройшли у 15 регіонах України. Фермери пікетували на основних дорогах країни. Сподіваються, що український уряд їх почує. 

Читайте ще: в Рівне нській області ринок праці виводять із тіні

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber