Їзда на витримку. А саме на міцність автомобіля і власних нервів. Так характеризують дорогу у Корецькому районі, а саме у Великих Межирічах. Центральною вулицею села практично не можливо їхати. Суцільні ями та вибоїни. Водії не стримують лайку, а у сільській раді розводять руками. Мовляв, власним бюджетом відремонтувати дорогу - не під силу, а їхні прохання ніхто не чує.

Екстремальна їзда бездоріжжям. Ні маршруткою, ні легковиком і навіть не підводою.

Ви гляньте, яка дорога - невиносіма.

Це дорога державного значення - Немовичі - Березне - Великі Межирічі - Федорівка. Найгірший відрізок знаходиться у центрі села Великі Межирічі. Довжина його трохи більша кілометра. Водій з Київщини не стримує емоцій.

Та це ужасно, це не те що враження, я ах..л від цієї дороги. Це напрямок, це не дорога, я їду 15 км і не можу їхати.

Щоденно цією дорогою курсують маршрутки за 26-ти напрямками. Їхні водії нарікають, по такій дорозі можливо їхати лише на другій передачі.

Ресори ламав і колеса, вся ходова тут ламається капітально. Це весь цей участок. У Світанку трохи підлатали, а туди до Совпи дороги рахуйте не має, - розповідає водій маршрутки Володимир.

Місцеві мешканці їздять підводою. Кажуть, їм теж добряче дошкуляє така дорога.

На підводі погано, можуть зуби повилітати. Віз б'ється, кобила кульгає по щебеню.

Сільська голова показує численні звернення щодо ремонту дороги. Каже, бюджет сільської ради - три з половиною мільйони гривень. Власним коштом відремонтувати дорогу не можуть. Тому звертаються у всі можливі структури. Але поки безрезультатно.

Нам надійшла відповідь з секретаріату кабінету міністрів про те що дорога дійсно у жахливому стані, але коштів на її ремонт не вистачає. Втім до 1 вересня дорогу відремонтують. Але як бачите віз і досі там.

У службі автомобільних доріг Рівне нської області кажуть - готові відремонтувати дорогу у будь який момент. Чекають державні кошти. А саме 10 мільйонів гривень. За них відремонтують дві проблемні ділянки у Великих Межирічах та ще одну дорогу у Дубенському районі.

Як тільки ми отримаємо гарантійний лист, що фінансування надійде до кінця року, то роботи будуть не те що початі, а й завершені. Техніка є, люди є. Потрібне тільки розуміння того, що ці роботи будуть профінансовані державою, - говорить речник служби автомобільних доріг у Рівне нській області Дмитро Леонтіюк.

Чи буде ремонт дороги профінансований державою - поки ніхто достеменно не знає. Втім у Великомежиріцькій сільській раді зупинятись не збираються. Мовляв, і далі писатимуть звернення у всі можливі служби. Сподіваються їх нарешті почують. Водночас чиновників запрошують до себе аби ті, на власних колесах відчули екстремальний режим водіння. 

Дивіться щескільки коштуватиме "другий український хліб" на ринках Рівне нщини

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber