Ні дороги, ні маршрутки. Жителі села Рогачів, що у Рівненському районі скаржаться на відсутність транспортного сполучення. Село всього за 12 кілометрів від Рівного. Але доїхати у місто проблематично. Маршрутка у село не їздить, лише електричка. Або ж два кілометри пішки до луцької траси - там курсують інші автобуси. Селяни кажуть, і так вже не перший рік. Маршрутка у село їздила, але через відсутність хорошої дороги - перестала.

Пан Микола живе у селі Рогачів. Йде від луцької траси додому. Каже, дорога займає пів години.

Проблемно, тут машиною і не поїдеш по цій дорозі бо шкода машини. Я йду з траси там мене підвезли. Поїзд є, але ходить три рази на день і у такий час, що не завжди підходить.

Маршрутка у село не ходить вже довгий час. Місцеві користуються електричкою.

А у нас поїзд, а також азотівський автобус, стає на мосту. Маршрутка у нас не ходить бо дорога - бруківка. Вони більше солярки спалюють ніж заробляють, - говорить житель села Олександр.

На дорогу нарікають і місцеві водії. Мовляв, бруківка, а де її не має - суцільні ями.

Маневрують між ямами і на двоколісному транспорті. Місцеві кажуть, дорогою не проїхати і не пройти.

Два роки тому нам висипали дорогу такою крошкою. Але та дорога знову убита. Бо всі по нашій вулиці бо через Караєвичі ближче їхати до Рівного. І все село і всі люди їздять по тій дорозі. З дитиною візочком проїхати не можливо. Ті колесі відпадають. Як пройде дощ - треба взувати резинові чоботи. Дорога просто жах.

Люди розповідають, маршрутка по селі раніше їздила. Але перестала - через жахливу дорогу і малу кількість пасажирів.

У Бронниківській сільській раді підрахували, що ремонт центральної вулиці Рогачева буде коштувати 12 мільйонів гривень. Це непідйомна сума для сільської ради. Та й дорога на балансі служби автомобільних доріг.

Вона йде від монастиря і туди далі на балансі служби автомобільних доріг. Нам її ніхто не передавав, - розповідає Бронниківський сільський голова Олександр Білецький.

У службі автомобільних доріг повідомили, що ця дорога поки нікому не належить. Коли візьмуть на баланс, то відразу передадуть експлуатуючій організації.

Автомобільна дорога, яка йде від кільцевої транспортної розв'язки Рівне азот до дороги Н 22, через село Рогачів, зараз є фактично нічийною. Бо вона будувалась підприємством Рівне азот для власних потреб і з настанням незалежності України, так і не була нікому передана на баланс. Станом на сьогодні служба автомобільних доріг веде переговори з підприємством і місцевою владою, для того щоб взяти її на баланс, - пояснює речник Служби автомобільних доріг у Рівне нській області Дмитро Леонтіюк.

В управлінні інфраструктури та промисловості області кажуть, кілька разів пускали у село маршрутку. Але маршрут збитковий, погана дорога тут нідочого.

Для того щоб зберегти чи покращити цей маршрут у нас була ідея продовжити його до села Караєвичі так як туди теж не ходить автобус. Але поліція не може погодити, через те що від Рогачева до Караєвичів там просто польова дорога, яка не відповідає вимогам громадського транспорту, - розповідає Федір Мисюра.

Отже стає зрозуміло, що ремонтувати дорогу поки не має кому, та й не має за що. Чиновники чекають перевізників, які погодяться їздити через це село, і тоді кажуть, даний об'єкт винесуть на конкурс. А місцеві жителі сподіваються, що їх все ж скоро почують.

Дивіться також: ідеальна фотозона: мешканці Рівне нщини облюбували поля з соняхами

Будьте з намиTelеgram Facebook Youtube Instagram Viber