Мандарини і мандариновий сік при регулярному застосуванні зміцнюють організм, поліпшують процеси травлення. Медики зазначають, що мандарини сприяють поліпшенню апетиту, посилюють обмінні процеси в організмі людини. Мандарини і мандариновий сік при регулярному застосуванні зміцнюють організм, поліпшують процеси травлення. Фітонцидні властивості цього фрукта забезпечують антимікробну дію.

Проте медики попереджають, що мандарини мають і небезпечні властивості. По-перше, мандарини слід з великою обережністю давати дітям. Небезпека полягає в яскраво виражених алергенних властивостях фрукта.

pic

По-друге, виключити мандарини з раціону рекомендується людям, що страждають на виразкову хворобу шлунка і дванадцятипалої кишки, а також гастритом з підвищеною кислотністю шлункового соку. Мандарини можуть подразнювати нирки і слизову оболонку шлунка та кишківника. З цієї причини їх не слід їсти людям, які страждають на ентерити, коліт і загострення запальних захворювань кишківника. Не рекомендують медики вживати мандарини людям, які мають холецистит, гепатит і гострий нефрит.

pic

Третє, торкнемося шкірки мандаринів, улюбленої багатьма нашими співвітчизниками. Через високий вміст ефірних масел вона протипоказана при багатьох хворобах печінки, нирок, підшлункової залози, жовчовивідних шляхів.

pic

Нарешті, шкірку мандаринів не можна споживати через хімікатів, які використовують для захисту рослин від шкідників і хвороб, обприскуючи плоди спеціальними складами. «Лаковане» шкірка означає, що вона також покрита хімічними речовинами. Тому ні їсти, ні готувати з неї варення не рекомендується.