На Рівненщину прийшла літня спека, і тепер нічого не завадить хорошому відпочинку біля водойми. Однак, не всі пляжі можна назвати безпечними для відпочинку.

Існує багато вимог, яким повинні відповідати пляжі, тож вся територія повинна пройти ретельну підготовку до пляжного сезону.

Центр Громадського здоров'я потурбувався про обізнаність жителів та оприлюднив інтерактивну карту зі списком місць не рекомендованих для купання.

В межах названих пляжів вода не відповідає стандартам на мікробне забруднення за індексом ЛПК (лактопозитивні кишкові палички).

Так, за даними відомостями, до списку потрапили чотири пляжі в Рівне нській області: - озеро Басів Кут (м. Рівне , міський пляж); - річка Путилівка (с.Жобрин, Рівне нський р-н, пляж ОП санаторію “Червона калина”;, - ставок в с.Обарів Рівне нський р-н; - пляж ТзОВ “Обароівінвест”, р.Горинь (с.Кустин Рівне нський р-н, пляж КЗ ДСОК “Електронік-Рівне ).

За словами Ольги Захарченко, менеджерки з комунікації Центру Громадського здоров'я МОЗ України, це перша інтерактивна карта таких місць в Україні. Дані планують оновлювати кожного понеділка. Інформація про забруднення надсилається до київського офісу щоп'ятниці.

Також, Ольга уточнює, що місця, які не рекомендували для купання, можуть змінюватись в залежності від того, як пляжі будуть очищувати.