Вчора, 29 січня 2017 року пішла з життя Вікторія Самчук - рівненська поетеса, громадська діячка, член ради ВП Всеукраїнської громадської організації людей з інвалідністю по зору Генерація успішної дії, учасниця народно-літературного об'єднання Поетарх, турботлива мати, кохана дружина і дочка.

Народилася Вікторія 9 січня 1977 року в м. Рівне . Проживала у місті Здолбунів Рівне нської області. У 13 років через смерть мами захворіла на цукровий діабет, який у 27 років призвів до втрати зору та інвалідності I групи.

Неодноразово перемагала у конкурсах за номінацією «Авторська поезія» як на місцевому, так і на всеукраїнському рівні. Серед них: «Повір у себе», «Барви життя», «Маленький Парнас», «Червона калина» та інші.

Втратила зір, але відкрила в собі літературний талант.

Попри те, що з кожним роком недуга все більше давала про себе знати, Вікторія духом не падала. Записувала вірші на папері, казала, що навчилася визначати дотиком, де рядок починається і де закінчується. Тільки от прочитати написане не могла - не бачила. В цьому їй допомагав чоловік - перечитував твори дружини через лупу, він також інвалід першої групи по зору.

У 2007-му році вийшла перша збірка віршів Вікторії Самчук "Каркаде".

ДО ТЕМИ: У Рівному свої вірші презентувала незряча поетеса

"Дотик світла"