Пуховик досить улюблений зимовий верхній одяг багатьох дорослих і дітей, тому що цей предмет гардероба зручний, практичний, гарний, а головне - теплий, що є важливою якістю для клімату нашої країни. Але ніхто не застрахований від випадкових забруднень, та й згодом кожна річ в будь-якому випадку потребує прання. Однак вироби з пуху досить складні у догляді. У цій статті ви дізнаєтеся про те, як сушити пуховик після прання, щоб він залишився пухнастим і красивим.

Як правильно випрати?

Кожен з нас з побоюванням ставиться до прання пуховика, так як не володіючи певними знаннями і навичками, його досить легко зіпсувати. Але якщо ви все-таки вирішили попрати його, та ще й в пральній машині, тоді запам'ятовуйте декілька хитрощів, щоб після сушки ваш зимовий наряд залишився в тому ж вигляді, в якому ви його купили. Для того, щоб випрати пуховик, потрібно дотримуватися наступних правил:

-робити це тільки в режимі «делікатне прання»;

-коли будете вибирати температуру, віддавайте перевагу тридцяти градусам;

-віджимати від 600 до 800 оборотів;

-полоскати додатково потрібно не менше години;

-загальний час прання близько півтори години.

Щоб під час сушки простіше було розпушити наповнювач, покладіть в барабан пральної машинки три- чотири кульки для прання білизни або тенісні м'ячики, але перед цим переконайтеся, що вони не линяють, щоб пуховик не набув жовтих плям.

Виконавши все чітко за інструкцією, можна сміливо переходити до дуже важливого етапу - сушіння виробу.

Як правильно посушити?

Випраний в машинці пуховик буде сохнути значно швидше, ніж після прання вручну. Якщо ви прали предмет гардероба з використанням кульок, в цьому випадку сушити його необхідно в такий спосіб:

-Виберіть місце з гарним провітрюванням.

-Повісьте пуховий виріб на вішалку, використавши плечики.

-Уникайте прямого попадання сонячних променів.

Щоб уникнути появи неприємного запаху і шкідливих бактерій всередині пуховика, ніколи не сушіть його на обігрівачі або батареї. Справа в тому, що пух досить швидко нагрівається, що може привести до розмноження різноманітних мікроорганізмів. Більш того, сушка за допомогою перерахованих пристосувань може зіпсувати і зовнішній вигляд виробу.

Джерело