Безкоштовну юридичну допомогу з 1 вересня можна отримати у рівненському бюро правової допомоги. Окрім того, такі ж бюро розпочинають свою роботу в кожному районі округу.

Як повідомив директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівне нській області Василь Овдіюк, новостворене бюро — це структурний підрозділ Рівне нського місцевого центру з надання вторинної правової допомоги, який діє в Рівному вже впродовж кількох років.

- Центр правової допомоги працює цілодобово. У нас можна отримати як консультації юристів, так і допомогу адвокатів. У нас є черговий, який отримує інформацію про всі затримання і ми відразу безкоштовно надаємо людині адвоката, якщо у неї немає свого. Так, лише цьогоріч юристи нашого центру отримали 2702 доручення і по всіх них надають допомогу. Наразі для того, щоб мешканці області мали більш доступний доступ до безкоштовної правової допомоги, бюро створюються у кожному районі області. Так, перше таке бюро відкрите в Млинові два тижні тому. Також вони діють у Рокитному, Володимирці, Березному та інших районах, - зазначив Василь Овдіюк.

У свою чергу директор місцевого центру з надання безоплатної вторинної і первинної правової допомоги Алли Негрей зазначила, що мета роботи таких бюро — сприяти активному поширенню правової інформації і забезпечити доступ до правових консультацій на рівні територіальних громад.

- Особливістю наших бюро є те, що люди отримують тут як первинну, так і вторинну правову допомогу. Адже часто мешканці просто не знають з чого починати вирішувати те чи інше питання, які документи готувати, куди звертатися і в якій послідовності що робити. Усі консультації і допомога в наших бюро безкоштовні. Також варто зазначити, що для отримання безкоштовної первинної правової допомоги можуть усі громадяни і для цього не потрібно приносити будь-які довідки чи документи по їх питанню, - додала Алла Негрей.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги, за яким можуть звертатися мешканці області — 0 800 21 31 03.