Жертвою шахрайок стала 37-річна жителька Рівненського району. Під приводом зняття порчі з її родини, жінка позбулася величезну суму грошей.

37-річна невістка приїхала до своєї свекрухи в село Городище Корецького району. Вранці 10 серпня до обійстя під’їхав автомобіль "ВАЗ-2106" бежевого кольору, з якого вийшли дві жінки. Спочатку вони пропонували купити полотенця, але, почувши відмову, вдалися до інших дій. Незнайомки почали розповідати жінкам, що на їхню родину наведено порчу і попросили винести яйце. Почаклувавши над ним, наголосили, що усім членам сім’ї загрожує смертельна небезпека. Та, щоб не сталося біди, потрібно ще провести ритуал із усіма наявними грішми. Як пояснили згодом потерпілі, вони усвідомлювали, що з них хочуть виманити кошти, та ніби гіпнотично виконували всі вказівки. Коли шахрайкам винесли дві тисячі гривень, ті наполягли, що це замало. Тоді їм принесли чотири тисячі 500 доларів, які шарлатанки запакували в кульок, почаклували з ними у будинку та поклали під ковдру у ліжку, наказавши господиням три дні не чіпати їх і читати молитву. На цьому і розійшлися. За кілька годин жінки виявили, що з пакунку зникла тисяча шістсот доларів США та забили на сполох. Однак шарлатанок і слід простиг.

Поліцейські наразі проводять оперативні заходи щодо встановлення осіб зловмисниць. За частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України відкрито кримінальне провадження.

Правоохоронці наголошують усім громадянам бути особливо обачними з незнайомим людьми та в будь-якому разі не пускати їх у власну оселю, аби зберегти своє майно та заощадження.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.