1 мільйон 77 тисяч гривень - за ці гроші у санаторії "Джерельце" мали б здійснити психологічну реабілітацію кількасот учасників АТО. І саме у незаконній розтраті цих грошей підозрюють директора санаторію Аллу Кучер. Аби з'ясувати, що ж насправді сталося, журналісти Першого місцевого влаштували очну ставку сторонам цього конфлікту в програмі "Телемайдан. Запит на зміни".

Відкупне у розмірі по півтори тисячі гривень для військовиків. І все це замість психологічної реабілітації, курс якої коштує в рази дорожче. Рівне нська волонтерка Діана Гордійчук розповіла, як лікували від душевних травм учасників АТО в дитячому санаторії "Джерельце".

Компенсація проїзду – так пояснила директор санаторію «Джерельце» ті 1,5 тисячі гривень, які надійшли на банківські картки деяких учасників АТО.

Як розповіла Алла Кучер у ефірі Першого місцевого: тендерні кошти, призначені на психологічну реабілітацію учасників АТО, були частково витрачені на інші потреби, як от комунальні платежі та витрати на майбутнє.

Краще, ніж бліндаж – так охарактеризував умови санаторію «Джерельце» керівник Центру допомоги учасникам АТО Рівне нської ОДА Валерій Пахолюк. І додав – ті 198 військових, які ніби-то пройшли реабілітацію в санаторії, насправді її не потребували. Й не розуміє, чому замість спеціалізованого закладу тендер виграв дитячий санаторій.

Журналістка Інна Білецька каже, за її інформацією, ні в СБУ, ні у фінінспекцію не надійшло жодних даних, на які реабілітаційні заходи і для кого витратили понад мільйон гривень у таборі «Джерельце».

Директор «Джерельця» не назвала імена спеціалістів та волонтерів, які працювали з учасниками АТО, та й які психологічні проблеми найбільше турбують тих, хто ніби-то пройшли реабілітацію в даному закладі, не розповіла.

Наразі відкрито кримінальне провадження за статтею «Привласнення або розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем», СБУ проводить перевірки. У разі ж, якщо вину директора «Джерельця» доведуть, їй загрожує позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. А також конфіскація майна. Анна Хіночик