Часом оновити інтер'єр легше, ніж це може здатися на перший погляд! Інший раз просто варто поміняти штори - просто і бюджетно. Дизайнери рекомендують робити це хоча б кілька разів на рік, щоб внести в простір свіже звучання. Отже, які ж штори вибрати для літнього сезону і як вони можуть змінити інтер'єр?

Вибір тканини

Для полегшення інтер'єру в літній період варто позбутися від важких і щільних штор. Весь інтер'єр повинен дихати легкістю, тому найкращим варіантом стане повітряний текстиль. Фахівці рекомендують звертати особливу увагу на пиловідштовхуючі варіанти. Найбільш популярними тканинами для літніх штор є - поліестер, бавовна і льон.

pic

Кольорова гама

Літо - час яскравих рішень, тому можна сміливо експериментувати з колірною гамою штор. Наприклад, якщо весь інтер'єр виконаний в нейтральному тоні, можна виділити зону вікон і декорувати їх шторами соковитого кольору - жовтого, блакитного, зеленого. Якщо ж простір досить яскравий, то варто вибирати штори, які будуть на кілька тонів світліше основного простору, так вийде створити свіжий і цікавий ефект.

pic

Принти та візерунки

Важливу роль відіграє і малюнок, що прикрашає текстиль. Штори зовсім можуть бути однотонними, але для літнього інтер'єру найчастіше вибирають тканини з красивими квітковими принтами. У просторих кімнатах добре виглядають великі малюнки на шторах, а ось в невеликих приміщеннях доречні будуть дрібні візерунки. У маленькому інтер'єрі також будуть доречні штори з абстрактними мотивами, які можуть візуально змінити простір в кращу сторону.

pic

Жалюзі і римські штори

Легкі штори гарні у вітальні або на кухні, а ось що робити в спальні, вікна якої виходять на південну сторону? З одного боку, добре, що приміщення повністю заповнюється природним світлом, але з іншого - це заважає спати, особливо, у вихідні дні, коли довше хочеться поніжитися в ліжку. Тоді на допомогу прийдуть щільні тканинні жалюзі або римські штори. Їх плюс в тому, що в денний час вони зручно складаються і не заважають світлу проникати в кімнату.

pic

Стильове поєднання

Звичайно, не варто забувати про те, що в інтер'єр все повинно бути гармонійно. Навряд чи квіткові штори відмінно впишуться в стиль лофт або хай-тек. Цей момент обов'язково варто враховувати. Дрібні флористичні мотиви будуть доречні в інтер'єрах Шеббі шик і прованс, в сільському добре виглядають штори в клітинку, а в класичні та сучасні інтер'єри краще прикрашати однотонними варіантами.

pic