Перлину Рівненщини санаторій "Червона калина" хочуть приватизувати. Вже в липні планують провести інвентаризацію. Заклад внесли до списку об'єктів, які підлягають приватизації у 2016 році. Що зроблять нові власники зі здравницею - невідомо. Керівництво закладу та й його відпочивальники шоковані і проти приватизації. У тонкощах ситуації з "Червоною калиною" спробуваkи розібратись наші журналісти.

Червона калина - символ України, а санаторій з такою назвою - чудове місце відпочинку на межі Рівне нської та Волинської областей. Нині за формою власності це - орендне підприємство, яке орендує державне майно. У 2008 році коли був скрутний період керівництво закладу змушене було просити про приватизацію.

Втім, тоді заклад так і не приватизували. Тепер на сайті Фонду державного майна України вказано, що санаторій планується до продажу. Але ситуація із закладом кардинально змінилась.

Так, "Червона калина" не лише вижила у кризу, а й надалі працює та розвивається. Та справно наповнює державний бюджет.

Тепер головний лікар санаторію Микола Сивий не розуміє, чому незбитковий самоокупний курортний комплекс зібрались приватизувати.

Одночасно у санаторії можуть оздоровитись 250 людей. Приїжджають сюди не лише з усієї України, а й з-за кордону. Лише минулого року тут відпочивали іноземці з 16 країн. Киянка Тетяна Петрів про санаторій почула випадково з телебачення і відразу ж загорілась бажанням тут відпочити. Сюди вона приїхала вже вчетверте.

Врятувати санаторій від приватизації хочуть і народні депутати. Вони вже написали звернення до Кабінету міністрів. з проханням виключити "червону калину" з переліку на приватизацію. Поки що чекають на результат. Тим часом працівники оздоровниці шукають шляхи зберегти санаторій.