Мешканці 40-ка рівненських квартир, як виявилося - майже 30 років живуть в чужих помешканнях. А все через те, що акції підприємства на якому працювали і де отримували житла свого часу продали, а оселі - не приватизували. Нині вже є перші рішення судів про виселення мешканців.

Надія Олександрівна живе тут, на Мельника, 16 з 1992 року, тобто з того моменту, як будівлю здали в експлуатацію. Квартиру отримав її чоловік, який пропрацював на домобудівному комбінаті більше 10-ти років, згідно з чергою.

В будинку на майже двісті квартир 39 жител лишилися неприватизованими і були продані разом з підприємством, якому належали ще 18 років тому. Нині є рішення судів на виселення мешканців трьох квартир.

Власник проблемного житла розповідає, людям пропонували викупити їх квартири задешево. Адже нині відповідальним і за сплату комірного, і за податки з нерухомості є саме той, в чиїй власності квартири. Власне за борги по комуналці мешканців кількох квартир і хочуть виселити. Поспілкуватися з тим, в чиїй власності житла нам вдалось телефоном, адже чоловік нині - за кордоном.

Частина з жителів проблемних квартир вже погодилась на умови, запропоновані власниками. Решта ж готується позиватися до суду і в такий спосіб отримувати право власності на квартири в яких мешкають.