Національне багатство та водночас основна тема непорозумінь на сесіях Рівнеради. Мова йде про землю. Левова частка порядку денного на усіх засіданнях стосується надання земельних ділянок громадянам. Не завжди депутатам вдається дійти згоди, тому щоб цього уникнути у майбутньому представники фракції політичної партії "Громадський контроль" організували у Рівному круглий стіл "Землі міста. Проблеми і шляхи їх вирішення". До чого домовились його учасники - дивіться далі.

Нині в Рівне нській міській раді 70 відсотків нових депутатів, тож голова фракції політичної партії "Громадський контроль" та автор одного з проектів рішення про інвентаризацію землі у Рівному Святослав Стельмащук зібрав голів усіх фракцій з провідними землевпорядниками краю. Говорили про основні "земельні" проблеми. Екс-начальниця головного управління Держкомзему в Рівне нській області Світлана Богатирчук-Кривко зокрема вбачає три основні пункти, що потребують вирішення у цій галузі.

Мова йде про те, що на усіх бажаючих землі не вистачить. А ще у Рівному часто відбувається так, що на отриманих земельних ділянках для садівництва виростають житлові будинки. Щоб цього уникнути пропонують не роздавати ділянки, на яких не усі в змозі побудуватись, а одразу зводити багатоповерхівки.

Ключове, що усі учасники круглого столу відпрацювали єдиний механізм прийняття рішень на профільних комісіях та у залі засідання міськради.