Школяр, якого вчора спіймали на крадіжці з магазину в Острозі, у вівторок ще й вчинив розбій – він у балаклаві, погрожуючи продавчині зброєю вимагав віддати наторговані у магазині гроші. Та відбилась шваброю, а зловмисник втік. Втім вже через два дні його зі спільником спіймали на крадіжці з універмагу в центрі Острога. Хлопці вдерлись у приміщення, перерізали кабелі камер відеоспостереження і вже напакували краму на щонайменше 30 тридцять тисяч гривень. Це рушниці, пневматична зброя, техніка, ножі. Втім, винести нічого не встигли, бо нагодились правоохоронці – в приміщенні спрацювали датчики руху. Про це далі детальніше.

Школярі погоріли на крадіжці з магазину. На справу двоє старшокласників з Острога пішли уночі. О першій годині, залізли в універмаг, що у центрі міста, з тильної сторони. Розбили шибку і першим ділом знеструмили камери відеоспостереження. Те, що вони там встановленні добре знали, до злочину готувалися з місяць, приходили, придивлялись, де у магазині встановлені камери, чи є ще якісь системи захисту. На справу пішли у камуфльованій формі й і балаклавах. Початківці й уявлення не мали, що навколо вже повно правоохоронців, бо спрацювали датчики руху.

Працівники держохорони які приїхали на спрацювання сигналізації і викликали поліцію, адже побачили розбите вікно і рух всередині. Всі шляхи відходу крадіям перегородили і кинулися шукати зловмисників. Одному вдалося навіть пограти в хованки з поліцейськими.

У сумках та чохлах вже були напаковані пневматичні гвинтівка мисливські ножі та пістолети. Зброю ,яка може не на жарт перелякати і навіть травмувати, брали у сувенірному відділі, товару десь на тисяч 25 гривень.

Чи збиралися хлопці використовувати зброю для подальших злочинів, поліцейські поки встановлюють. Самі ж школярі, яким по 17-ть років, кажуть пішли на крадіжку через борги, які потрібно було віддавати. А награбоване мали продати. Але тепер усе вилучене як докази у кримінальному провадженні.

Втім до цього інциденту їх на злочинах не ловили. Неповнолітні злодії у всьому зізнались і вже розкаялись.

І хоча школярі запевняли, що це перша і остання крадіжка в житті, правоохоронці з’ясували протилежне. Вже в процесі розслідування крадіжки з універмагу один з хлопців розповів – він 12 квітня сам ходив на справу, та й та не вдалась.

Тож тепер школяр окрім крадіжки відповідатиме і за вчинення розбою. А це вже загрожує ув’язненням до семи років.