Нещодавно у Рівному виник черговий будівельний скандал. Все через зведення багатоповерхівки на Толстого, 10 біля Рівненського краєзнавчого музею. З проханням ((http://www.rivne1.tv/news/61353)(зупинити будівництво рівняни прийшли на сесію Рівнеради)).

Депутати створили комісію, яка розбереться у всіх документах й запропонує, що робити далі, бо ж земельна ділянка виділена іще у 2007 році. Рівнянам пообіцяли вже наступного засідання оголосити свій вердикт.

Тільки от жителі Рівного, не чекаючи на відповідь депутатів, написали звернення до Міністерства культури України. І вже отримали відповідь.

Зокрема, у листі йдеться: "Земельна ділянка за вказаною адресою розташовується частково в охоронній зоні памятки архітектури національного значення - будівлі колишньої гімназії (нині - обласний краєзнавчий музей) по вул. Драгоманова, 19".

А також зазначено, що "дозволів на проведення земляних робіт по вул. Толстого, 10 у м. Рівному Міністерством культури України не надавалось".

Поки депутати створюють робочу групу щодо незаконної забудови по вул.Толстого в охоронній зоні пам"ятки архітектури державного значення, ми написали в міністерство і ось відповідь.

Опубліковано Яною Сокол 25 лютого 2016 р.


pic