На Рівненщині з минулого тижня очікували на приїзд Президента України Петра Порошенка. Гарант мав відкрити сучасний регіональнальний Центр надання адміністративних послуг та реконструйований корпус Володимирецької районної лікарні. Щоправда, не судилося. А результати активної і чи не цілодобової роботи комунальників та правоохоронців оцінювати довелось лише рівнянам.

У новому центрі надання адміністративних послуг метушня та галас. Тут з хвилини на хвилину очікують на візит Президента України Петра Порошенка. Однак, гаранта присутні так і не дочекалися.

Тож поступово присутні починають розходитись, а працівники ЦНАПу продовжувати свою безпосередню роботу. Щоправда, вже спокійніше. І насправді, трохи лукавлять, що зовсім не хвилювалися.

Щоб не бігати по різним установам громадяни тут на місці зможуть отримувати близько 144 адміністративних послуг. І хоча сьогодні ЦНАП офіційно не відкрили, однак тут вже з нового року працюють у тестовому режимі. Вчора вдалось прийняти 150 чоловік. А для більшої зручності центр поділили по кольоровим секторам.

На другому ж поверсі ЦНАПу займатимуться реєстрацією бізнесу та речових прав. Коли центр запрацює на повну потужність тут зможуть у день обслуговувати до тисячі громадян. Між тим, що в Рівному сьогодні очікували на візит високопосадовця відчули і рівняни.

Та найбільше певно попрацювали комунальники, яким довелось розчистити від снігу не лише Майдан Просвіти, а й прилеглі вулиці. А ще правоохоронці, сапери, кінологи. Натомість, у облдержадміністрації переконують додаткових навантажень на бюджет не було. А керівництво центру пообіцяло такі ж умови і для простих громадян.

Поживемо - побачимо.