Рівнян атакують... собаки. Мешканці мікрорайону Північний скаржаться - зграя безпритульних псів вже покусала не одну людину. Медики рекомендують робити щеплення від сказу та вакцини немає ані Рівне, ані область. Де поділася вакцина та чи потрібна вона покусаним рівнянам?

Пані Тетяна демонструє сліди від зубів, які залишив на її нозі безпритульний пес. За тиждень рани потроху загоюються. А от емоції не вщухають.

Жінка каже, коли собаки почали кидатися, прикрикнула, аби відігнати. Та вони не реагували, хоч на зупинці були іще люди.

Машиною швидкої пані Тетяну доправили у травмпункт при міській лікарні. А вже за півгодини з того ж мікрорайону надійшов новий виклик - та сама зграя собак напала на школярку.

Дівчинка каже, укус був не такий і сильний, але страху пси нагнати встигли. Бабуся Марійки, яка і викликала швидку, дізналася про іще одну покусану - Тетяну. Тож вирішили об'єднати зусилля. Адже єдине, що поради потерпілим, знайти тих псів і слідкувати, аби вони були живі. А от вакцини від сказу, хоч і рекомендували вколоти, у медиків ані для дорослого ані для дитини не виявилось.

В управлінні охорони здоров'я переконують: зараз вірус не такий активний, як, наприклад влітку. Та все одно при медичних показах хворому вводять імуноглобулін та вакцину. Останні два роки вакцини область отримує набагато менше, аніж потрібно. Тож направляли її туди, де потреба вкрай гостра.

Ситуація виправиться, якщо нарешті відновить свою роботу українське фармакологічне підприємство, сподівається епідеміолог. Бо ж тоді нестачі вакцини не буде. А поки ж жінки щодня виходять на пошуки своїх кривдників, бо ж, кажуть, лишилися один на один з бідою. Сподіваються, можливо ті, хто бачив напади, згодом бачив і псів, аби переконатися, що вони живі.