У Корецькому районі громада села об'єдналась проти орендаря місцевих ставків. Селяни стверджують чоловік - не доглядає за станом водойм. І навіть впевнені, що тимчасовим власником той став - незаконно. А тому всіляко намагаються відвоювати право на місце відпочинку. Деталі протистояння орендаря та жителів села спробували з'ясувати наші журналісти.

Захаращені береги, брудна вода та дохла риба - все, що можна сказати, про два ставки біля села Забара у Корецькому районі. Місцеві жителі згадують, як колись проводили тут своє дозвілля.

У 2008 році жителі Забари хотіли взяти ці два ставки в оренду для громадського користування. Нібито і документи відповідні підготували. Втім не все виявилось так легко.

У Головницькій сільраді, в підпорядкуванні якої знаходиться село Забара, пояснили, чому ставки передали в оренду без оголошення аукціону.

Селяни нарікають, що орендар забороняє ловити тут рибу, а це - протизаконно.

Голова Головницької сільської ради розповів журналістам, що Тарас Брухлій взяв ставки в оренду на 20 років. Телефоном новий орендар розповів журналістам Першого місцевого, що діє згідно з умовами договору про оренду.

Оскільки селянам не байдужий стан ставків, вони подали скаргу до екологічної інспекції. Держінспектори відразу ж виїхали на виклик та оглянули водойми.

Сам Тарас Брухлій стверджує, що непричетний до спуску води.

Хоча жителі села зафіксували на фото та відео, як невідомий чоловік під наглядом орендаря розривав дамби.

Застосувати необхідні запобіжні заходи екологічна інспекція зможе лише після того, як правоохоронні органи встановлять винуватців спуску води. Журналісти Першого місцевого спробували поспілкуватись з начальником Корецької міліції, але той коментувати справу відмовився.

Селяни і надалі боротимуться за право на користування водоймами, і вже спільними силами планують навести тут лад.