Катерина Головчук вже більше місяця патрулює вулиці міста Львова. До того, як стати патрульним поліцейським, 27-річна дівчина допомагала знайомим по бізнесу. Про зміну професії не жалкує, а навпаки рада таким кардинальним змінам у житті.

Чи подобається працювати у патрульній поліції?

- Працювати мені подобається. Трішки інша сфера ніж та, в якій я працювала раніше. Зовсім інші люди, інші враження, особливо вночі: нічне місто відрізняється від денного. Денні правопорушення відрізняються від нічних і навпаки. Вивчаємо специфіку, орієнтуємося.



pic

Важко працювати із злочинцями?

- Важко. Важко працювати з різними людьми: психічно-хворими, наркоманами, з хронічними правопорушниками, які творять одне й те саме. Загалом люди йдуть на контакт, розуміють, підтримують. Є й такі, що кажуть - ми вас чекали, у міліцію не віримо, а у поліцію віримо.



pic

Чи отримали Ви те, що Вам обіцяли?

- Так, матеріально-технічне забезпечення, автомобілі, форма, пальне, зарплата. Все, що обіцяли, те і отримуємо.

Що б хотіли побажати тим людям, які сьогодні сюди прийшли?

- Колись Іван Павло II казав, що має бути така одинадцята заповідь Божа: «Не бійся»! Потрібно не боятися: не боятися підходити до людей, не боятися змінювати свідомість, не боятися діяти. Тому що ми дуже часто сидимо на кухні і обговорюємо, що у світі робиться не так, і після цього нічого не робимо. Усе залежить від тебе і твоєї мотивації.

До теми: Рівняни розповіли, чому хочуть вдягнути поліцейський кашкет [ОПИТУВАННЯ+ФОТО]