Працівника "Рівнеазоту" мобілізували до армії. І доки чоловік захищає честь країни, підприємство затримало йому виплати компенсацій. Рідні мобілізованого поскаржились на урядову "гарячу лінію" і на хімічному заводі Територіальна Держінспекція з питань праці у Рівненській області провели позапланову перевірку. Порушення зафіксували та подали на "Рівнеазот" до суду. Втім, "хімічний гігант" з цим не погоджується. Тепер сторони конфлікту вирішують справу у суді.



pic

У Рівне нському адміністративному суді сьогодні, 27 серпня, зустрілись представники Держохоронпраці та "Рівне азоту".



pic

Управління Держпраці в Рівне нській області подало до суду на хімічний завод. В результаті перевірки інспектори встановили на підприємстві порушення порядку виплати заробітної плати мобілізованим працівникам. Представник Держінспекції Алла Аврамчук, повідомила, що у липні (на час проведення перевірки на підприємстві), зафіксовано порушення порядку виплат компенсації з середньої заробітної плати мобілізованому працівнику.



pic

Втім, представник "Рівне азоту", юрист Дмитро Никонець, повідомив суду, що виплати здійснюють відразу після того, як отримують кошти з держбюджету. До сьогоднішнього судового засідання мобілізованим вже нарахували компенсації за червень. Не виплатили поки що за липень.



pic

Суддя Василь Шарапа заслухав обидві сторони, втім рішення сьогодні так і не виніс, оскільки обом сторонам забракло доказів. Суддя не знайшов у документах до справи звернення, яке стало причиною для позапланової перевірки на підприємстві. Тож зобов'язав відповідачів додати його до наступного розгляду справи. В свою чергу позивач, "Рівне азот", повинен додати відомості про виплату та звіти, по яких були відшкодування з держбюджету, та які стосуються мобілізованого, відносно якого і здійснювали перевірку на підприємстві.

Наступне судове засідання відбудеться в понеділок, 31 серпня о 14.00.