У рамках соціального проекту про справжнє дитинство у Києві з’явилось гігантське графіті на стіні чотириповерхового будинку. Зображення хлопчика, який безтурботно грається з паперовими літачками тепер радує око киянам.

Вуличний малюнок назвали "Паперові літачки".



pic

pic

Цим проектом автор ідеї хотів показати справжнє дитинство, де увага дітей не прикута до моніторів та різноманітних гаджетів, а навпаки наповнена щирими емоціями та позитивом.



pic

Автором малюнку є молодий стріт-артист з Донбасу Олександр Корбан, який працював шахтарем понад 5 років. Малювати навчився самотужки. Олександр був змушений покинути рідне місто, коли почалися обстріли.

"Ідея народилася в момент, коли я в черговий раз побачив, як діти дошкільного віку із завороженим поглядом грають на планшетах. Хочу, щоб старше покоління з ностальгією згадало свої роки дитинства: коли грали в "класики" та схованки, стрибали на скакалці, будували "халабуди", запускали паперові літачки та кораблики, читали добрі книги, а сучасні діти, в свою чергу, задумалися, а як вони використовують свій золотий час, і чи буде їм що згадати років так через 10-20", – розповів сайту 5.ua Саша Корбан.

Фото зі сторінки Sky Art Foundation – благодійного арт-фонду Фейсбуці

pic