Катерина Петриченко колись працювала менеджером по туризму, Вадим Жук – у сфері торгівлі. Тепер вони слідкують за порядоком на вулицях Києва. Про те, як пройшли перші два тижні роботи, вони розповіли журналістам rivne1.tv.

Катерина Петриченко

«Зараз у нас таке становище у країні, яке вимагає змін і ми маємо активно брати участь у цих змінах. Колись я працювала менеджером по туризму, тепер – у пішому патрулі. Щоб потрапити туди, мені потрібно було пройти жорсткий відбір: перевіряли і фізичну підготовку, і психологічний стан. Я вже давно хотіла працювати в міліції, ще перед університетом. Тоді не склалося, зате тепер мрія здійснилася. Зазвичай, наше завдання – слідкувати за тим, щоб люди не курили і не розпивали спиртні напої в громадських місцях. На зауваження люди реагують, як правило, адекватно. Поки що для Києва ми цікавинка, тож часто просять з нами сфотографуватися».



pic

Вадим Жук

«Я завжди хотів працювати в ДАІ. Але розумів, що попасти туди дуже складно. Я вважаю, що це не правильно платити гроші тільки за те, аби влаштуватися на роботу. Завжди хотів отримати посаду за свої знання та вміння. Раніше я працював в сфері торгівлі, тепер я поєдную функції і ППС, і ДАІ, і дільничного. На приклад, працівники ДАІ слідкують тільки за порядком на дорозі, ми ж звертаємо увагу і на порушеннями пішоходів. Поки що в роботі поліції не розчарувався. Робота цікава, Київ – це не Рівне . Тут завжди щось відбувається, тому завжди є що робити».

pic