Мешканці східних областей України приїхали на Рівненщину і дізналися як на Заході святкують Великдень, відвідали відомі місця нашого краю, а також були вражені гостинністю на щирістю місцевих жителів. Усе відбулося у рамках проекту «Великдень зі Сходу на Захід»

Познайомитися із традиціями Західної України, а також дізнатися, як святкують Великдень на Рівне нщині мали можливість більше, ніж 70 мешканців східних областей. Гості перебували тут з 10 по 12 квітня. За цей час вони встигли відвідати Пересопницю, рівненський зоопарк, Римо-католицький костел, побувати на ярмарку в смт. Зоря, а також побувати в Почаєві. .



pic

- Нас дуже тепло приймали на Рівне нщині , - розповідає Олена Кічігіна, керівник танцювального колективу «Лідер» Школи мистецтв м. Слов’янськ. – Мене вразила гостинність. А ще я зрозуміла, що і тут, і в нас люди такі ж самі, усі ми бажаємо миру. А для того, щоб краще розуміти один одного ми ще й в смт. Клевань показали «Візитку картку Слов’янська» - виступ театральних та танцювальних колективів нашого міста».



pic

Організаторка заходу Юлія Щербяк розповіла, що усі учасники проекту задоволені тим, як їх прийняла Рівне нщина. Гості були вражені гостинністю та щирістю місцевих жителів:

- Це благословенний Богом проект. Ним задоволені і ті хто приїхав до нас, і ті, хто приймав госте, - ділиться Юлія Щербяк. – Гості зі Сходу розповіли, що в них в житті ще ніколи не було такої насиченої та цікавої подорожі, що в нас дуже добрі люди. Одна жінка провела експеримент – вона сідала в маршрутку і на російській мові казала, що вона з Донбасу і питала, як доїхати з районній адміністрації. Вона була приємно здивована, що в її сторону не було жодної агресії. Люди привітно намагалися їй допомогти і давали потрібну інформацію».



pic

Жителі Слов’янська розповіли, що досі бояться того, що знову розпочнеться війна у їхньому місті. Зате тепер вони знають, що якщо переселятися, то тільки у Рівне .



pic

pic

pic

pic