Прокуратурою Рівненської області вжито заходи щодо повернення незаконно відчуженого майна ВАТ «Рівненський завод тракторних агрегатів», частка якого знаходиться у державній власності.

Зокрема, з’ясовано, що нерухоме майно заводу (а саме - станції освітлення, водозворотнього циклу, очистки промстоків та прохідна), незаконно передано у 2011 році до статутного фонду одного із ТзОВ на підставі рішень загальних зборів товариства, які згодом судом визнані недійсними.

З огляду на те, що спірні приміщення заводу досі не повернуті, а відчужені на підставі договорів купівлі-продажу третім особам, прокуратура Рівне нської області предʼявила в інтересах держави до господарського суду Рівне нської області позов про повернення майна, вартість якого складає 1,4 млн грн., з чужого незаконного володіння та визнання права власності на нього за ВАТ «Рівне нський завод тракторних агрегатів».

Крім того, з метою унеможливлення відчуження зацікавленими особами об’єктів нерухомості третім особам – нерезидентам, прокуратурою Рівне нської області внесено до суду заяву про забезпечення зазначеного позову шляхом накладення арешту на спірне майно заводу.

Вказана заява розглядатиметься 03.02.2015 у суді першої інстанції.

Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Рівне нської області