Рівненщина має всі шанси закінчити цей рік виконаним бюджетом. І хоч працювати чиновникам залишилося іще кілька днів перші підсумки вже встигли підвести на колегії облдержадміністрації.

Закінчення року - час підсумків. На Рівне нщині вже озвучують перші цифри, з якими область закінчує 2014 рік. Серед позитиву відзначають ріст обсягу виробництва промислової продукції. Серед лідерів текстильне виробництво, виготовлення виробів з деревини, будматеріалів та скловиробів. (14902) На чотири відсотка зросло й виробництва сільськогосподарської продукції (14903). Особливо помітне це у Корецькому районі. Та й прогнози щодо виконання бюджету Рівне нщиною оптимістичні.

Значно менше позитиву у інших цифрах - 9,2 мільйони гривень невиплаченої заробітної плати нині фіксують на Рівне нщині .

Такі цифри позначилися і на рейтингу районів. Так, лідерство у Корецького, Рівне нського та Березнівського. А от аутсайдери - ті ж самі: Рокитнівський, Володимирецький райони та місто Рівне . Підсумували на колегії й роботу фінансової інспекції. Кажуть, цього року через мораторій на перевірки було складно контролювати стан використання бюджетних коштів.

Основні недоотримання пов'язані з наданням у користування або передачею у власність земельних ділянок чи комунального майна. А от незаконних видатків цьогоріч в області нарахували 17 мільйонів. Левова частка з них - завищена вартість ремонтних робіт або ж матеріалів.