В рубрику «Народний репортер» надійшло повідомлення від рівнянина, яке журналісти Rivne1.tv не змогли залишити без уваги:

«Нещодавно ми взнали, що з наших бійців зведеного загону УМВС України в Рівне нській області, які несли службу в зоні АТО, вирахували по декілька сотень гривень за "тушонку", харчі, які вони їли там. Невже в нашій державі не передбачені кошти на їжу для воїнів. Позор для нашої влади!!! Виріште, будь ласка, питання щодо повернення цих коштів бійцям.»

Прояснити ситуацію ми вирішили у помічника начальника рівненського МВ УМВСУ Надії Юрчук. Вона була здивована таким повідомленням. За її словами ніяких відрахувань немає, а навіть навпаки – бійцям видають премії за те, що вони несуть службу в зоні АТО. Натомість припускає, що поява такої інформації може бути спричинена наступним: працівникам УМВС, які їдуть в зону АТО, держава виділяє відрядні гроші (30 грн на добу). Якщо ж харчування надають на місці відрядження, то ці кошти просто не нараховують. Але заробітну плату бійці отримують в повному обсязі без відрахувань.