Нестабільна ситуація в країні та у справах банківських позначилася і на цінах на рівненських ринках. Цінники на прилавках міняються чи не щодня. І хоч чимало мешканців міста не розуміє зв'язку між американською валютою та цінами на рівненських ринках, все ж купувати менше продуктів не стали. За що рівняни готові платити більше й на скільки?

На центральному продуктовому ринку, як завжди людно. Тут життя триває, не зважаючи ні на що. От тільки ціни дещо змінилися. Помітили це і рівняни.

Продавці на ринку констатують: за останній місяць ціни на все зросли в межах однієї гривні. Та для деяких товарів - це, мовляв, й на краще. Адже, наприклад, рівняни почали купувати доступніші українські сири замість значно дорожчих польських. Та й замість ковбас перевагу стали віддавати м'ясу. А от ажіотаж на сіль, який помічали кілька тижнів тому, вже спав.

За офіційними даними обласного департаменту економіки, найбільше на прилавках Рівне нщини подорожчала сіль. Мовою цифр зросла її вартість на 37 відсотків. Дещо менше, втім також суттєво - на 12 відсотків - зросла вартість м'яса. А саме свинини і яловичини. Такі стрибки пов'язують із ситуацією на Сході країни, звідки власне й здійснюються поставки солі. А також - зі зростанням цін на паливо.

Робити прогнози навіть найближчу цінову перспективу економісти не беруться. Воліють лишатися оптимістами і сподіватися на місцевих виробників продукції, з якими можна домовлятися. А ще заспокоюють: в області завжди виробляли продукції більше, аніж споживали. Тож з порожніми прилавками не залишимось.