Єдиний квиток для проїзду у всіх видах громадськго транспорту - цілком реальна для Рівного ідея. Іноземний інвестор готовий вкласти в цей проект 6 мільйонів доларів. Щоправда поки така угода чекає остаточного рішення міської влади. У чому ж перевага єдиного квитка, та які є застереження - у сюжеті "Першого Місцевого".

Такі звичні для рівнян тролейбуси вже скоро зможуть поєднати минуле і майбутнє. 30-річні й ще стаіші "рогаті" обладнають автоматизованими системами збору плати за проїзд. Якщо, звісно, міська влада, підпише договір з південнокорейською компанією. Встановити систему планують на 431 транспортному засобі. Та почати обіцяють саме з тролейбусів.

Інвестори запевнють: система спростить користування громадським транспортом. Адже платити доведеться в залежності від відстані і кількості пересадок. А ще дозволить чітко фіксувати кількість пільговиків, яким картки обіцяють видати безкоштовно, та "зайців".

В чому ж інтерес південно корейців? Вони претендують на 6 відсотків від сплаченої з картками суми. На відшкодування затрат. Проте це зовсім небагато, переконує представник фірми. Адже із запровадженням єдиного квитка на всі види транспорту у перевізників надходження зростуть на 20 відсотків. Самі ж перевізники ніби не проти нововведень, та мають застереження.

Окрім того проект передбачає закупівлю інвестором 50 нових тролейбусів для Рівного. Та це згодом. Після того як Рівне отримає систему одного квитка.