Черговий скандал на сесії Рівненської обласної ради. До сесійної зали прийшли громадські активісти. Їх обурило одне з попередніх рішень депутатів. А саме - про виділення 300 тисяч гривень на лікування свого колеги. І це у той час, коли, для прикладу, батьки онкохворих дітей на Рівненщині ледве не жебракують, аби назбирати грошей на лікування своїх чад.

Скинутися грошима з власної кишені а бюджетні виділити на допомогу онкохворим дітям вимагали сьогодні на позачерговій сесії Рівне нської облради представники громадських організацій та політичних партій. Кажуть, з області щодня відмивають мільйони гривень, а на допомогу хворим дітям у бюджеті передбачені копійки.

Це звернення зацікавило голову облради. Щоправда, у частині відмивання коштів. Михайло Кириллов закликає - про всі факти незаконної діяльності повідомляти в прокуратуру.

Представників громадськості таке пояснення не задовольнило. Вкотре нагадують обласним депутатам про виділення 300 тисяч гривень з бюджету на лікування свого колеги.

Такі заяви обурили окремих обласних обранців.

В результаті депутати таки виділили 500 тисяч гривень на лікування онкохворих дітей. Проте громадські активісти закликали обласних обранців ще скинутися грошима на допомогу пацієнтам онкогематологічного відділення обласної лікарні. Якраз навпроти неї зараз розгорнулось будівництво. Депутатів це обурило. Вони звернулися до прокурора - аби той з'ясував, чи законне воно.