Місця доброзичливі до дітей шукають рівненські активісти. Поки що в обласному центрі є лише кілька облаштованих кімнат, де молоді мами можуть перевдягнути чи погодувати свого малюка. Тоді як у Європі кожен торговельно-розважальний центр, офісна чи банківська установа зобов'язані створити сприятливі умови для відпочинку мам і дітей. Найбільше незручностей рівненські сім'ї відчувають взимку.

Прогулянки з 2-місячною донькою Златою молодій мамі Вікторії в радість. Гарна погода, рівна дорога, навколо дерева. От тільки дихати свіжим повітрям їздить в центр міста з Боярки, тому що поруч з власним будинком немає умов для променаду. Однак довга прогулянка для мами з візочком має свої неприємні наслідки.

Допомогти мамам з маленькими дітьми і створити комфортні умови для годування й перевдягання у Рівному вирішили активісти з сімейного клубу "Пузата мама".

Поки що в обласному центрі знайшли одну повноцінно облаштовану кімнату матері та дитини. Сюди можуть прийти усі відвідувачі торгово-розважального центру, запевняє директор.

Ні вокзали, ні лікарні, ні банківські установи, ні кафе-ресторани Рівного не мають елементарних умов для мам з дітьми. Хоча, встановити ширму зі стільцями та пеленальним столиком - недорога справа, переконують активісти. І навіть готові допомогти підприємцям облаштувати кімнати чи куточки для годування і перевдягання. А поки мами з візками виходять із ситуації як можуть.

За місяць активісти планують обійти усі заклади, де найчастіше бувають батьки з дітьми. Облаштовані дитячими кімнатами чи куточками отримають наліпки на дверях та позначку в інтернеті про те, що вони насправді доброзичливі до сімей.

Дивіться також: У Рівному громадські місця абсолютно не облаштовані для потреб сім'ї