В обідню пору у дворі багатоквартирного будинку на Данила Галицького,5 пролунав постріл. Після чого почулося собаче скавчання. Поцілити стрілок міг у будь-кого, переконаний мешканець будинку. У день на подвір'ї було чимало людей та дітей. Кому дозволено стріляти у місті по тваринах?

Василь Янчук був очевидцем стрілянини у дворі свого будинку. Це трапилося у неділю вобід, коли на подвір'ї було багато дюдей та бавилися діти.

Стріляв чоловік із пневматики, додає Василь Янчук. Відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення, зброю такого типу можна використовувати виключно у пристосованих місцях, тобто - тирах. За порушення передбачений штраф від півтори сотні гривень до 370-ти. У випадку, що трапився днями, правоохоронці можуть побачити і кримінал. А стрільцю загрожує до двох років обмеження волі.

На перевірку фактів міліція має 10 днів. Тоді відкриють кримінальне провадження або за відсутності підстав злочину справу закриють. Пневматичну зброю може купити повнолітній, пред'явивши паспорт. від вогнепальної вона відрізняється калібром: до 5-го та призначенням. Пневматичні пістолети та гвинтівки використовують для відпочинку та спорту. Поки міліціонери з'ясовують факти й шукають стрільця, Василь Янчук продовжує дбати про псів. Піклуються про них, каже, практично усі, хто живе у будинку.