Більше сотні спортсменок впродовж двох днів вправлялися у вправах з м’ячем, булавами, скакалками та обручами. Інтригу в боротьбі додавали і гімнастки із Луцька. Здивували цього річ організатори і тим, що вперше ввели групові виступи спортсменок.

Обласний чемпіонат з художньої гімнастики проводиться кожного року. Таким чином відзначають початок нового змагального сезону. Боротьба тут розгортається щоразу запекла. Учасникам доводиться нелегко, адже за плечами довгий літній відпочинок і повертатися у форму важко. А змагатися є за що. На кону місця у збірній області

Чемпіонат області зробили відкритим, аби посилити конкуренцію між спортсменами. Тому цьогоріч у Рівному змагалися і гімнастки із Луцька. Всього ж більше сотні спортсменок боролися за медалі. Серед них були вихованці палацу дітей та молоді, спортивного клубу «Золота осінь» та школи «Авангард». Гімнастки на килим виходили віком від чотирьох до шістнадцяти років. Для багатьох учасників змагань, цей вид спорту є не просто способом проводити вільний час. Особливо це стосується найменших спортсменок. Так, рівнянці Христині гімнастика допомагає у навчанні, каже її матір.

У підсумку серед рівненських спортсменок найкраще виступили вихованці ПДМу – у них три золота. Два перших місця за спортивним клубом «Золота осінь» і «Авангард» здобув одне перше місце. Саме з вихованців цих трьох закладів відберуть кращих у збірну області, яка захищатиме честь регіону на Чемпіонаті України наприкінці жовтня у Луганську.