Рівне стало ближчим до усього світу, принаймні на один день. 18 серпня усі кулінари, професіонали та аматори, відзначали свій день. У Рівному Міжнародний "Ресторанний день" зустрічали італійськими бутербродами та кексиками. Ресторан просто неба на один день відкрили на алеї біля краєзнавчого музею. На пікнік до місцевих куховарів завітали друзі та звичайні перехожі.

Італійською закускою почастувати рівнян у Міжнародний ресторанний день вирішив Антон Шинкарук. Він викладач, кандидат політичних наук. Куховарення, пояснює, хоббі і відпочинок. Напередодні випікав хліб. Технологія, щоб буханці вийшли справді італійськими, вимагає 24 годин. У щойно відкритому ресторані складає брускетти.

Про свій задум — долучити Рівне до усього світу й відзначати "Ресторанний день" разом, Антон розповів у соціальних мережах. Олена — єдина, хто відгукнувся на його клич. Хотіла, пояснює, відпочити від повсякденної роботи.

Щоб напекти кексиків, Олена витратила 100 гривень, Антон на італійську закуску удвічі більше. Повернути гроші вони не розраховують. Частування тут не продаються.

Вперше ресторанний день святкували у Фінляндії у 2011 році. Можливість пригостити й пригоститися сподобалася, й рух став міжнародним. В Україні першими до такого святкування долучилися кияни цьогоріч у травні. Рівняни до пригощання задарма на галявині спершу були насторожені.

За декілька хвилин зголоднілих у ресторані побільшало. Почали знайомилися, розпитувати рецепти й смакувати.

Наступний "Ресторанний день" у світі відзначатимуть за три місяці, у листопаді. Усіх, хто любить готувати та пригощати, Антон запрошує приєднатися до міжнародного руху.