Бібліотекарі рівненських шкіл підраховують підручники. Цього навчального року за новим держстандартом учитимуться другокласники і п'ятикласники. Та якщо учні молодшої школи книжками забезпечені вже стовідсотково, то п'ятикласники - значно гірше, для них є тільки 6 із 13 необхідних підручників. Яких саме бракує і чи з'являться вони до 1 вересня?

Лише 6 із 13 підручників є у комплекті для 5-класника. Така ситуація у бібліотеці ЗОШ №11 та у решті рівненських шкіл.

Цьогоріч п'ятикласники вчитимуться за новою навчальною програмою. Для них спеціально й друкували комплект підручників. Усі 13 екземплярів є у наявності, їх просто не встигли довезти до Рівного, пояснює керівник профільного управління.

На нову програму торік перевели перші класи. Цьогоріч їхні випускники учні уже других класів. Пощастило їм більше ніж п'ятикласникам, підручники за новим держстандартом і надрукували, і у школи завезти встигли.

Серед новеньких й ще пахучих підручників, цього року, відповідно до нових стандартів, — "Сходинки до інформатики". А звичну усім читанку, замінив підручник "Літературне читання". Наступного навчального року нових комплектів підручників ще побільшає.

Серед обділених — учні старшої школи. 10-ти й 11-тикласникам бракує хрестоматій із зарубіжної та української літератури. Ділитимуть підручника 1-го на двох, або ж класику доведеться читати у шкільній бібліотеці, а не удома на зручному дивані.