Це стане можливим завдяки відкриттю нових груп. Дві з них відкрили сьогодні. Тож у новий світ знань та ігор з однолітками поринуло більше, ніж півсотні рівненських дітлахів. А вже наступного року влада міста обіцяє разом із новими групами в існуючих дитсадках, відкрити два нові дошкільні заклади.

Майже 70 тисяч бюджетних гривень і кілька місяців роботи передувало радості 28 дітей, які цього року стали вихованцями дитячого садочку № 12. Загалом обладнання та ремонт приміщень під додаткову групу обійшлося місту і спонсорам у майже 95 тисяч гривень. Але воно того варте, вважають освітяни. Адже вже кілька років поспіль проблема дошкільних освітніх закладів стоїть у Рівному дуже гостро.

Комфортно та затишно буде і вихованцям додаткової групи іншого дитячого садочка. Там створили всі умови, аби виховати додаткових 26 маленьких рівнян. Разом з тим додаткові групи в дитячих садочках це ще й робочі місця. У цьому садочку роботу отримало два вихователі. І доплату за інтенсивність отримуватиме ще частина педагогічного колективу. Вікторія Трофімчук сьогодні відпрацювала перший день у новоствореній групі 12 садочку.

Загалом цього річ у Рівному планується відкриття іще двох додаткових груп у дитсадочках. А наступного – відкриють дитсадок у районі Басового кута і планують перепрофілювати під дитсадочок один з корпусів колишньої вечірньої школи.