Чорний водяний дракон вступив у свої права. Сьогодні - Новий рік за східним календарем. У Рівному його настання теж відсвяткували - в обласній бібліотеці для юнацтва.

Там творчі роботи представили вихованці підліткового клубу "Юність". На своїх шедеврах діти зобразили, природно, Дракона.

Рівнянка Аня Турченюк вже другий рік навчається у підлітковому клубі "Юність". Дівчинка полюбляє малювати, відтак її роботи експонувались на виставці і раніше. Сьогодні вона демонструє дві картини, та одну саморобку. Усі на однакову тематику - Рік дракона.

Юні художники передали своє власне бачення міфічної істоти. Дракон - це могутня і водночас грізна істота , яка побутує і в східній історії, і навіть в європейському фольклорі. Відтак організатори не лише показують досягнення дітей, а й розповідають про східну культуру.

Над виставкою працювали учні від семи років, і навіть випускники . Усього три десятки робіт - тут і вогняні, і морські дракони, і ті що мило посміхаються. Діти переконані - це майже реальні істоти, тому полюбляють їх малювати у різних образах. Виставка триватиме місяць.