До Великодня - менше місяця - час робити писанки. Перший у цьому сезоні майстер-клас провела сьогодні київська майстриня Олеся Токарська. Тонкощами розпису великодніх яєць вона ділилися в краєзнавчому музеї. Рівнятися було на що - художниця презентувала вже готову експозицію власних писанок.

Мистецтвом писанкарства Олеся Токарська займається вже 5 років. Захоплення розписувати найголовніший Великодний символ переросло в роботу. Так у народної майстрині писанки купував навіть сам Віктор Ющенко. Роботами писанкарки милуються не лише в Україні. Мініатюрні твори майстрині є у багатьох країнах світу, Франції, Бразилії, Швейцарії, Монголії. Художниця вивчає традиції писанкарства кожного регіону України. І відтворює їх у своїх роботах.

Вмінням створювати писанки художниця радо ділиться. Її запрошують на майстер-класи у школи. На відкритті виставки у Рівному вона теж вчила охочих цьому давньому мистецтву. Орнаменти майстриня бере з давніх вишиваних рушників. Окрім традиційних писанок майстриня робить і авторські. Так наприклад експерементує з перепелиними і навіть страусиними яйцями. Фарбу у роботі використовує сучасну.

У Рівному майстриня представила близько чотирьох сотень робіт. Це колекція писанок Подніпров'яі і Волині. Волинські писанки після експозиції художниця подарує краєзнавчому музею.