Обласний музично драматичний театр готує нову прем'єру — ірландську комедію "Каліка з острова Інішмаан". 12 листопада на сцені театру житимуть й переживатимуть герої оскароносного драматурга Мартіна МакДонаха. Головну чоловічу роль каліки Біллі зіграють В'ячеслав Давидюк та Ігор Ніколаєв.

Яке воно, життя каліки на маленькому острові у Ірландії вже знає 18-теро акторів. Задумав поставити п'єсу оскароносного драматурга, сценариста і кінорежисера Мартіна МакДонаха "Каліка з острова Інішмаан", директор облмуздрамтеатру. Попереду усього три репетиції, каже режисер-постановник, а працювати ще є над чим.

Багато працювати актори готові, але нервуються перед репетицією. Поки одні налаштовуються на роботу за кулісами, інші ще плетуть коси у гримерці.

На сцені уже майже усе готове. Мета давніх реквізитів — створити правильну атмосферу. Тут і терези початку минулого сторіччя і скриня тих часів. А чи ненайцінніший антикваріат — годинник. Йому півтори сотні років. Усе задля успіху вистави. То ж репетиція на старті.

Таких разочків цієї мізансцени назбирався десяток. Про роботу акторів, як годинникового механізму, і говорив Володимир Петрів. Кожне слово на сцені, кожен рух повинні бути такими, як уявляє собі режисер-постановник. Каже: костюми й декорації без цього ніщо.

Півтори тисячі гривень витратив Володимир Петрів на декорації та костюми. 18 акторів одягнув у секонд-хенд. Оцінити їхню роботу та працю режисера-постановника можна буде вже цієї суботи.