Рівненські перевізники протестують у Києві. Вони приєдналися до Весняного маршу протесту акції ВПЕРЕД, яка пройшла нині у столиці перед стінами Верховної Ради. Представники «Союзу перевізників України» та «Спілки водіїв» стверджують. що сама акція поки що має попереджувальний для влади характер.

До цього були проведені перемовини з керівництвом Міністерства інфраструктури України, в результаті яких досягнуті попередні домовленості. Втім якщо впродовж місяця влада їх не виконає , перевізники обіцяють проводити безстрокові акції протесту по всій країні.

Сьогодні у Києві перевізники вимагають скасувати норму, яка передбачає проведення рейдових перевірок, а також визначити чіткий та вичерпний перелік документів, необхідних при здійсненні того чи іншого виду перевезень пасажирів автомобільним транспортом. Також просять забезпечити прозорість, недопущення корупції, створення рівних умов участі в конкурсі приватних перевізників та автопідприємств, встановити відповідальність власників автостанцій за надання неякісних послуг пасажирам та перевізникам, а також за необґрунтоване підняття тарифів на свої послуги. Крім того, Союз перевізників вважає за необхідне терміново запровадити адресну допомогу пасажирам, яким законодавством України надано право на пільговий проїзд. До запровадження цієї допомоги треба забезпечити своєчасну і в повному обсязі компенсацію втрат автомобільному перевізнику внаслідок перевезення пільгових категорій пасажирів та регулювання тарифів.

Завтра У Рівному охочих безплатно обстежать дерматологи. Наша країна долучилася до Всесвітнього дня боротьби з меланомою - це таке агресивне онкологічне захворювання шкіри. Вперше спеціалісти Інституту дерматології та косметології та Української асоціації лікарів-дерматологів і косметологів проведуть безплатні профогляди 20 травня у 22 обласних центрах - і наше місто серед них. Підозрілі новоутворення сфотографують і зафіксують з допомогою фотодерматоскопа, а потім зібраний матеріал відправлять фахівцям для встановлення попереднього діагнозу. Медики наголошують, що насамперед консультація необхідна людям з другим типом шкіри — світле волосся і шкіра, зелені, голубі або сірі очі, а на тілі є багато родимок. Щоб обстежитися в дерматолога, потрібно попередньо записатися на прийом за телефоном гарячої лінії: 0-800-50-15-08.

На Рівне нщині готуються до купального сезону. Голова обласної державної адміністрації Василь Берташ вже підписав відповідне розпорядження. Адже нині в області налічується 28 місць масового відпочинку. Тому про безпеку на водоймах чиновники вирішили подбати вже нині. Так, вже створені рятувальні пости, що дбатимуть про безпеку у місцях масового відпочинку. Тим часом, за дорученням заступника губернатора Анатолія Юхименка, фахівці обстежили дно водойм, очистили від сміття, також виміряли глибину та визначили місця, де можна купатися. І від сьогодні та найближчим часом рятувальники проводитимуть профілактичні бесіди зі студентами та школярами про безпеку поводження на воді.