На Рівненщині триває війна з незаконними копачами бурштину. Під час останнього відпрацювання співробітники міліції спільно з бійцями спецпідрозділу «Беркут» шукали старателів відразу у трьох районах Рівненщини – Сарненському, Володимирецькому та Дубровицькому. Саме тут – найбільші поклади сонячному каміння.

В урочищі Азалія – це поблизу селища Клесів Сарненського району, правоохоронці затримали 3-ох старателів. У них вилучили 360 грамів бурштину, мотопомпу та мотоцикл МТ. Затримані пояснюють: стати старателями їх змусили постійні злидні.

Та уникнути кримінальної відповідальності старателям навряд чи вдасться. Так само як і їхнім «колегам», яких затримали в урочищі «Кошарки» поблизу села Дубівка Володимирецького району.

Незаконні старателі, кажуть правоохоронці, завдають непоправної шкоди довкіллю. Після них поліська земля починає нагадувати місячний ландшафт. Тож з копачами бурштину правоохоронці обіцяють боротись і надалі.

Від початку цього року за фактами незаконного видобутку сонячного каміння міліції вже порушила 14 кримінальних справ, 7 з них – відправили до суду, а одного старателя засудили до 1 року позбавлення волі, щоправда, з іспитовим терміном на 1 рік.