Погодилися створити місцевий резерв для запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру члени рівненського виконавчого комітету. Вони сьогодні на своєму засіданні прийняли відповідну програму. Тепер кажуть - справа за депутатами - чи виділять вони під неї кошти.

На своє перше засідання члени оновленого міського виконавчого комітету прийшли у повному складі. Майже. Не вистачало тільки голови. Та поки Володимир Хомко у відпустці головував на засіданні секретар Рівне ради Андрій Грещук. Він привітав нових членів виконкому із початком роботи, та нагадав що тепер їм доведеться попрацювати на 244 тисячі рівнян. Про їх безпеку та про охорону громадського порядку одразу ж доповіли правоохоронці. Кажуть - можуть патрулювати лише 40 маршрутів у місті - решта їм не під силу.

На додачу правоохоронці попросили членів виконкому подумати над додатковим встановленням у місті систем відеоспостереження та вдосконалити старі. Усе для контролю за порядком. А ось подбати про техногенну та природню безпеку рівнян просять еменесники. Члени виконкому і не проти такої програми. Правда кажуть, приймають її не вперше - а ось грошей під неї так і не було. Просять Андрія Грещука посприяти, аби депутати Рівне ради таки знайшли гроші для безпечного резерву. На додачу головний комунальник попросив туди внести і видатки на труби. Аби і він міг рятувати рівнян від комунальних надзвичайних ситуацій.

А щоб місто Рівне і надалі розвивалося члени міськвиконкому прийняли і програму розвитку міжнародної співпраці на наступні два роки. кажуть місто має бути не тільки безпечним але й економічно та туристично привабливим, аби таки його визнали бурштиновою столицею країни.