Рівненські тролейбуси популярні в європейських туристів
Старі чеські тролейбуси, на які неодноразово нарікали рівняни, в інших містах відновлюють та перетворюють на туристичні принади.

Поки у Рівному лише задумуються над ідеєю перетворити старенькі тролейбуси на цікавинки, в містах Європи це вже давно реалізують на практиці.

Так, до прикладу, Rivne1.tv вже розповідав, як навесні цього року Рівне продало один з тролейбусів "Шкода"-9Тр у чеське місто Брно. Примітно, що саме у цьому місті його й купили 23 роки тому.

У Брно рівненський "рогатий" став частиною ретро-колекції місцевої транспортної компанії.

Читайте також: Рівне нський тролейбус возитиме чеських туристів (ФОТО)

Та не лише у Чехії захоплюються раритетним транспортом. Польське місто Люблін також придбало у Рівному тролейбус "Шкода"-9Тр. Його реконструкція досі триває на місцевому підприємстві.

Останнє фото тролейбуса перед відправленням до Любліна, вересень 2014 року.

Перед прибуттям до пункту призначення, жовтень 2014 року.

- Машина відновлюється не до заводського стану: нутрощі та задній міст - від Єльча, штанги очікуються пластикові Esko, а штанговловлювачі - Railtech. Задні двері лишили того ж дизайну, який був у Рівному, - прокоментував результати реконструкції екс-рівненського "рогатого" дослідник історії рівненських тролейбусів Антон Бриних.

Капітальний ремонт у розпалі, червень 2016 року.

Після виконання кузовних робіт, травень 2019 року.

Ремонт тролейбуса на фінальній стадії, листопад 2019 року.

- Реставрація тролейбуса досі триває, і вже досить скоро він перетвориться на туристичну родзинку міста. Це хороша практика. Наприклад, у тому ж Любліні є ретро-тролейбус ЗіУ-9, котрий влітку працює на спеціальному ретро-маршруті, - каже Антон Бриних.

Читайте також: Тролейбусному руху у Рівному - 45! 

Автори фотографій: Антон Бриних, Славомір Колодзєй, Мацей Зиско, Богдан Туржанський