Історія, про те, що рівненські копи врятували життя розлетілась по всій Україні. Втім мало хто бачив обличчя героїв. Ми вирішили це виправити та сьогодні поспілкувались із Ігором Соботюком та Дмитром Конончуком

Звичайна нічна зміна перетворилась на операцію порятунку. Поліцейські Ігор та Дмитро патрулювали проблемні райони Рівного, де найчастіше трапляються крадіжки. Раптово вони побачили чоловіка, який тримаючись за серце переходив дорогу. Інтуїція заставили копів зупинитись. Вже коли інспектори підбігли до чоловіка, той впав на землю та перестав дихати.

Було прийнято рішення відстежити його пульс, а також дихання. Внаслідок чого - пульс було відстежено, а дихання було відсутнє. Також було прийнято рішення здійснювати серцево-легеневу реанімацію. Відповідно здійснюючи непрямий масаж серця, - розповідає поліцейський роти №4 батальйону УПП у Рівне нській області Ігор Соботюк.

Патрульні були готові до критичної ситуації. Спрацювали злагоджено та спокійно. Поки один з інспекторів робив непрямий масаж серця, інший - викликав швидку та забезпечував стабільно-бокове положення.

Відразу зателефонував на лінію 103 та повідомив про те, що виявлено особу на Луцькому Кільці, яка говорить про те, що дуже сильні болі в грудній клітині,- розповідає поліцейський роти №4 батальйону УПП у Рівне нській області Дмитро Конончук.

Патрульні постійно заспокоювали чоловіка. Спілкувались з ним та намагались з'ясувати, що могло трапитись.

Він пояснював про те що розійшовся з дівчиною. Рознервувався і говорив про те, що проблем зі здоров'ям в нього взагалі до цього не було, - додає поліцейський роти №4 батальйону УПП у Рівне нській області Дмитро Конончук.

Врятувати життя чоловіку вдалось завдяки швидкому реагуванню патрульних поліцейських. 4 хвилини ті надавали йому домедичну допомогу, допоки не приїхала швидка.

Повз однозначно ні, бо це перш за все це здоров'я та життя осіб. всі ми знаємо що ми - поліцейські, давали присягу народу України,- розповідає поліцейський роти №4 батальйону УПП у Рівне нській області Ігор Соботюк. 

Читайте також : Важлива кожна секунда : як реагують водії Рівного на проблискові маячки поліції