6 грудня в Україні відзначають День Збройних Сил. Це одне з головних національних свят. Сьогодні вшановують всіх захисників. До слова: на Рівненщині ветеранами АТО є близько 3 тисяч осіб. З початку бойових дій на сході України, загинуло більше сотні мешканців області. А ще сотні, нині там, на війні. Захищають нашу з вами незалежність. Всі вони сьогодні приймають вітання.

Доблесть і честь такі слова спадають на думку коли чуємо про військових. За ці роки українська армія зазнала величезних змін, кажуть військові.

Я сьогодні пишаюся такими збройними силами, які зараз на даний момент в збройних силах України є. Ви самі розумієте утримувати агресію однієї з найпотужніших країн світу, як Росія, маючи на 14-ий рік по суті знищену армію, яку добували і за 6 років відновиться, створити велику кількість нових військових частин, набути спроможності і далі втримувати ту лінію, на якій ми вистояли в 14-ому році , я думаю вся країна має пишатися нашими героями, - розповідає Олександр Павлюк.

Відсвяткувати День Збройних сил України у Рівному запросили наших надійних захисників та патріотів до міського будинку культури, аби вшанувати пам'ять загиблих та нагородити кращих.

Сьогодні організовані заходи, щодо дня створення збройних сил України. Сам захід першу чергу для того щоб вшанувати наших героїв, які віддали своє життя за незалежність та територіальну цілісність нашої країни і відзначити кращих хлопців, які зараз походять військову службу, - каже Анатолій Прошин.

Своїм життєвим досвідом діляться бойові офіцери.

Служу я майже 20 років, побував у Косово в миротворчій місії, потім на захисті Батьківщини на сході Луганська, Донецька область. Зараз ідуть зміни Збройних сил в кращу сторону, дуже інтенсивно розвиваються порівняно з іншими роками, - говорить командувач військ Микола Кравчук.

Під словом "військовослужбовець" зазвичай розуміють міцного чоловіка та є в нашій армії і тендітні представники такої непростої професії.

Це було величезне бажання, я хотіла бути військовим, буде смішно звучати спочатку я вчитель української мови, літератури та історії, але склалося так, що бажання перебороло здоровий глузд, тому що я викладала в школі, в мене є свої учні випускники і все прекрасно. Але я захотіла піти в армію і до цього дня я не шкодую, що вибрала цей шлях і власне я пишаюся тим, що я військовослужбовець збройних сил, тим що я офіцер збройних сил, і користуючись нагодою я вітаю від найщирішого серця всіх присутніх, всіх дотичних до збройних сил, - розповіла лейтенант, офіцер відділу морально-психологічного забезпечення оперативного командування "Захід" Тетяна Камерістова.

Нині Збройні сили України складаються із військово-морських, повітряних і сухопутних військ. Кожна з цих частин має свій професійний день, а 6 грудня − своєрідне об’єднання всіх військовослужбовців країни. 

Дивіться також: про війну та життя після неї: історія "кіборга" з Рівне нщини