Боротися за Україну та за її незалежність продовжують і в наш час. Сьогодні, 6 грудня, в День Збройних сил України, рівненський кіборг Федір Мисюра прийшов вшанувати пам'ять загиблого побратима.

Сьогодні, в День Збройних сил України кіборг Федір Мисюра прийшов на кладовище аби вшанувати пам'ять загиблого побратима.

Дімі тоді було 19 років, коли призвався і він дуже був гарячий, молодість його показувала своє. Група йшла, вивели розвідку на бойові позиції, повертались назад і підірвалися на МОН-90. Діма був поранений, окрім, лиця, тіла, Діма був поранений в шию, де була перебита артерія кров'яна, ще якісь час Діма пожив, тому, що 3 квітня вони підірвалися, а 6 в Дніпропетровську вже Діма, так сталося, зупинилося серце, цих зупинок було кілька.

Коли прийшла повістка Федору Мисюрі, він одразу вирішив йти служити. У нього було багато бойових завдань, одне з яких - оборона Донецького аеропорту.

Благополучно ми заїхали в термінал. Ми почали вже нести службу на постах в терміналі Донецького аеропорту,під нами були кавказці, ми з ними час від часу перекрикувалися, вони там нам кричали, ми там їм сюрпризи робили. Вдень 2 танки не давали просто спокою, з двох сторін просто відпрацьовували. Вночі більш-менш спокійніше, але через тепло візири відсікали прохід противника до терміналу. Був період, коли міномети працювали та різне було.

Життя та умови служби в аеропорту були надзвичайно складними.

Мороз був, майже, під 30 градусів і всі вода в нас була в 10 літрових бутлях замерзла. На буржуйці стояла велика каструля, ми просто зрізали цей пластик, кидали цю брилу і чекали вона розтане, то в мене попити кави чи чаю так і не було можливості. З їжі я брав військовий сухпай, відрізав з самого низу там була вечеря, і мені ці вечері найбільше подобалися гречка з м'ясом в консервах, я просто відкривав ножем розламував на декілька шматків брав в рот і чекав поки воно розтане.

Сім'я кіборга не знала про те, що він обороняє Донецький аеропорт.

Те, що поїхали на ротацію і перебував в аеропорту вони навіть і не знали, і з аеропорту я один раз телефонував, вона каже: "Що це стріляє?", кажу: "Ми в Краматорську на полігоні відстрілюємо, то я відійшов тобі передзвонити". А потім на 3 пропав зв'язок.

Там Федір Мисюра і отримав важке поранення.

Я там був тільки 2 ночі, 3 дні. Вже власне на 3 день поранили. Так сталося, що 15 січня почав працювати ДШК, і він почав працювати запальними кулями. Як куля потрапила, навіть і не зрозумів. Просто заряджав кулемет, піднявся і в цей момент попадає куля, при чому попадає вона не в бронежилет, не десь, вона попадає між тілом і бронежилетом. Це дуже рідке поранення. Але так сталося, як сталося.

Кіборг, каже: війна кардинально змінює життя.

Перш за все погляд змінився в тому, що не повинно - це все бути дарма і відчуття, я не знаю, якоїсь правильності, справедливості, хай там, що люди кажуть, хай, що люди не розказують, а погляди на життя зовсім інші. Коли ти бачиш, як вмирають, коли ти з людиною сьогодні спілкуєшся, завтра її не стане в тебе абсолютно все переключається, абсолютно все міняється.

Слава Героям захисникам і світла пам'ять всім загиблим за Незалежність України. 

Читайте ще: на честь загиблого воїна АТО броньований катер назвали «Костопіль»