Аби не повторилася історія з падінням житлової споруди у Дрогобичі, переймаються мешканці однієї з рівненських багатоповерхівок. Нагадаємо, у будинку по вулиці Волинської Дивізії 1, підприємець проводив реконструкцію підвалу. Добудовував нові входи та вікна. Від таких робіт ледь не на кожному поверсі дев'ятиповерхівки з'явилися тріщини. Що не аби як налякало мешканців. Чи вдалося людям захистити своє житло, дивіться у сюжеті.

У Рівному ремонтні роботи у підвалі дев'ятиповерхівки за адресою Волинської Дивізії,1, тепер мають припинитися. Нагадаємо, у цьому житловому будинку один із міських підприємців проводив реконструкцію частини цокольного приміщення. Внаслідок чого, чи не на кожному поверсі будівлі з'явилися тріщини. Деякі з них і в квартирах мешканців. Люди такій деформації власного житла злякалися.

Дивіться також: У Рівному просять встановити світлофор на вулиці В`ячеслава Чорновола 

На прохання мешканців будівлі, підприємець реконструкцію не припиняв. Тоді ж , рівняни звернулися до міського Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції. Ті перевірку житлової багатоповерхівки 10 вересня провели , та склали акт.

"Під час перевірки було встановлено що виконуються роботи без набуття прав для виконання будівельних робіт, на облаштування додаткових входів в підвальному приміщенні. Відповідно складено акт перевірки. В якому зазначено дані порушення. Сьогодні ми його підписуємо. Разом з головою осбб і тим забудовником. Будемо вручати припис про припинення виконання роботи", - говорить начальник міського управління ДАБК 

Подібні ситуації, у Рівному траплялись не рідко - розповідає Микола Дядюсь. Втім запевняє , настільки грубого порушення норм ще не було.

"Від початку року таких звернень від мешканців, оскільки в деяких будинках є підвали котрі знаходяться в приватній власності. І юридичні особи хочуть використовувати ці підвали. Хтось робить відповідно до законодавства, хтось з якимись частковими порушеннями. Але таких випадків як по вулиці Волинської Дивізії 1, як це випадок у нас ще не було."

Після отримання такого припису, підприємцю ремонтні роботи проводити забороняється. Втім якщо той знехтує державним документом, на нього чекатиме адміністративна відповідальність.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber