Петицію з проханням встановити світлофор або обмежувачі швидкості біля Чорнобильської лікарні зареєстрували на сайті міської ради. Люди скаржаться, що через високу швидкість машин на вулиці - водії не пропускають пішоходів. Чи можливе встановлення світлофора біля пішохідного переходу дізнавалася наша Анастасія Киянчук.

На сайті міської ради рівнянка Сніжана Дужук зареєструвала нову петицію з проханням встановити світлофор або обмежувачі швидкості біля Чорнобильської лікарні, що знаходиться на вулиці В’ячеслава Чорновола у Рівному. 

А це власне пішохідний перехід на вулиці В'ячеслава Чорновола. На якому постійний рух машин. Рівняни запевняють, що світлофор тут потрібен, бо поруч знаходяться установи, які відвідують літні люди і діти, яким важко переходити дорогу у прискореному темпі.

Читайте також: У Рівному відбувся Міжнародний турнір з нагоди 60-річчя спідвею (ФОТО)

"Ми маємо таку проблему ось тут на вулиці Чорновола, щодо пішохідного переходу, він тут є, він тут облаштований, але це не регульований пішохідний перехід і пішоходи мають складності для того, щоб його подолати. Я працюю на Станції юних натуралістів тому знаю, як дітям важко переходити, у нас педагоги змушені після гуртків і до гуртків дітей зустрічати і через цей пішохідний перехід переводити дітей тому, що сама дитина просто не може його перейти, особливо взимку, а зима буде скоро.", - говорить авторка петиції 

У поліції кажуть світлофор там можливий проте лише пішохідний.

"На Чорновола біля Чорнобильської лікарні можливе влаштування лише пішохідного світлофору, оскільки відсутнє перехрестя однак разом з тим необхідно зважати на інтенсивність руху. СТИК Щодо покращення його звичайно було б краще встановити регульований пішохідний світлофор або наприклад світлофор на вимогу.", - зазначає начальник відділу безпеки дорожнього руху УПП

У поліції додають, що у місті є ділянки більш проблемні, які потребують встановлення світлофора. Наприклад: виїзд з автовокзалу та перетин вулиць Петра Могили та Соборної.

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber