За останній тиждень додалося ще 9 хворих, з них 5 дітей. Двоє дорослих отримують лікування в умовах стаціонару.

Загалом з початку року в області 4010 хворих на кір. І хоча кількість хворих протягом літніх місяців суттєво знизилась, однак рівень захворюваності залишається високим. Рівне нщина, за підсумками 7 місяців, є одним із лідерів по рівню захворюваності на кір серед всіх областей.


Основною вимогою успішного подолання спалаху кору є належне виконання профілактичних щеплень. Але як засвідчив аналіз, у літні місяці населення області щеплюється не так активно, як на початку року.

За 7 місяців 2019 в області вакциновано проти кору 51,2% дітей у віці 1 рік. Ревакцинацію отримали 63,1% дітей у віці 6 років. Разом з тим в області залишається 6807 дітей, які не отримали щеплення проти кору в минулих роках.

Щоб запобігти черговому підйому захворюваності на кір в вересні - жовтні ДУ «Рівне нський обласний лабораторний центр МОЗ України» вкотре закликає вакцинуватись проти кору. У всіх лікувально-профілактичних закладах на сьогодні є всі необхідні вакцини тому не має жодних проблем, щоб отримати всі щеплення які необхідні згідно з календарем. 

Дивіться також: чи безпечно купувати продукти біля траси на Рівне нщині ?

Будьте з нами: Telеgram Facebook Youtube Instagram Viber